© Rootsville.eu

The Bluest Sky (US)
tiltle: Raindancer
music: Alt-country
release date: august 23, 2024
label: Self-released
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: The Bluest Sky

© Rootsville 2024


Na ruim 15 jaar 5 albums, 2 EP’s en talloze shows als songwriter en frontman van de band The Bean Pickers Union, Chuck Melchin noemde het een wrap en startte een nieuw project, The Bluest Lucht. Het verklaarde doel van deze nieuwe band was om van het meer af te komen op akoestisch gebaseerde, introspectieve nummers en creëer meer up-tempo, muziek aangesloten die de alt oproept. countrybands uit het midden van de jaren negentig. De De gelijknamige debuutplaat verscheen in het voorjaar van 2023, met Maximum Volume noemt het “niets meer en niets minder dan wat gebeurt wanneer een verzameling begaafde muzikanten samenkomt om wat te doen ze zijn geboren om te doen. Een behoorlijk briljant nieuw hoofdstuk in het grote Amerikaans songbook de beweging naar een vrolijker en elektrisch geluid voortzettend.

Voortzetting van de post-Covid-trend van opnemen op afstand, zes van de tien nummers werden opgenomen in de thuisstudio's van elke muzikant en gemixt door de geweldige Dave Westner. De overige vier nummers werden gevolgd live en gemixt door Dave Coleman in Nashville. Er zijn uitstekende uitvoeringen gedurende de hele plaat, inclusief virtuoos gitaarwerk van Andy Santospago, Mike Giordano, Gary Goodlow en Jabe Beyer. Drums zijn verdeeld tussen Rick Cranford en Dave Westner en Karen Goodlow, en ze zijn allemaal goed. Duncan Watt levert prachtige piano en orgel nummers en de basgitaartaken worden gedeeld door drie Daves: David Breen, Dave Westner en Dave Coleman.

Raindancer is eigenlijk een rondleiding door menselijke relaties en liefde. De ‘raindancer’ in deze vorm is niet iemand die danst om regen te brengen, maar iemand die erin danst de regen. Het is het verschil tussen hoop en wanhoop. Het is leven in het moment in plaats van je zorgen te maken over waar je geen controle over hebt. Het is iemand vinden om te koesteren. Het is liefde.

tracks:

1. Battlefield (4:30)
2. Girl From My Building (4:10)
3. This is What Poets Mean (5:46)
4. Skinny Lady (3:17)
5. Crop Circles (3:57)
6. The Weight of Being (3:22)
7. 6280 Feet (2:49)
8. Queen of the Sick Burn (2:54)
9. The Circle (3:50)
10. Smuggling (3:13)